Сделката за продажбата на Челси е близо до одобрение. Офертата на консирциум около американския бизнесмен Тод Боели на стойност 4,25 милиарда лири бе приета, но се чака решението на правителството. Последните дни се появи информации, че сделката е пред провал поради несъгласието на Роман Абрамович на предложената структура на продажбата. Информация на "Блумбърг" обаче твърди, че руснакът и британските власти са постигнали споразумение относно това как ще бъде структурирана сделката.

Друг проблем е дългът на Челси към компанията “Фордстам ООД”, която е с близки връзки до руснака, но не е официално негова. Според “Таймс”, който цитира източник, близък до Абрамович, адвокатите на олигарха са намерили решение, което би трябвало да бъде одобрено от правителството на Великобритания. В информацията се допълва, че президентът на лондончани Брус Бък и директорът Марина Грановская ще получат бонуси от 50 милиона лири, когато сделката бъде финализирана.

Правителството иска да е сигурно, че никаква част от парите няма да стигне до джоба на Абрамович. Предложението на властите е парите да бъдат блокирани докато не е сигурно, че ще отидат във фондация, която помага на жертвите от войната в Украйна.

Крайният срок за осъществяване на продажбата е 31 май. Същата дата е и крайният срок за регистрация за евротурнирите за следващия сезон. Висшата лига пък се среща в началото на юни, когато дава лицензи за участие за следващия сезон.