Съединение се готви за голям празник за мача с ЦСКА за Купата. Двубоят ще се играе на 26 ноември от 12:30ч. на Градския стадион в Съединение. TrafficNews потърси старши треньора на тима Георги Мечечиев, който има сериозен стаж в "А" група като футболист, а преди години игра и в Локомотив Пловдив. 

Отборът върви и много добре и в Югоизточната Трета лига, където в момента е лидер в класирането. 

"Потвърдено ние от БФС, че мачът ще бъде в Съединение, също така часа и датата на двубоя. Преди мача с ЦСКА имаме няколко тежки мачове в първенството на Югоизточната Трета лига. Момчетата все още не мислят за мача за Купата, въпреки че този мач ние сме го спечелили преди да го изиграем. Защото ще се получи страхотен празник за града, ще дойдат много хора и момчетата си го заслужиха да излязат срещу такъв гранд, защото им беше много тежко. Отстранихме цели пет съперника, за да стигнем до тук. В нашия региона е най-тежко за Купата, защото на други места играят по един-два мача и достигат до 1/16 финалите. Няма значение какъв ще е резултатът и как ще свърши двубоя. В града еуфорията е доста голяма. Тази година ни се случват само исторически неща. Първо Гигант за първи път игра срещу отбор в професионалния футбол срещу Добруджа през септември и успяхме да ги отстраним. Сега ще играем за първи път и срещу отбор от елита. Настроението в самия град е доста приповдигнато и се радваме, че ще играем на нашия стадион, защото ще дойдат много хора и ще стане един празник. Ние нямаме финансова възможност да атакуваме Втора лига. Трудно се справяме и в Трета лига, но с момчетата сме си поставили една цел между нас, която мисля, че в момента я изпълняваме. Играем мач за мач и се забавляваме. Ако имахме бюджетите на 1/3 от отборите от нашата група като Черноморец, Саяна, Ямбол, тогава нямаше да имаме проблем да атакуваме Втора лига, но сега нямаме финансова възможност. Чисто като организация ще се справим. Президентът на клуба Добри Козарев и Катя Алова, която ние административен директор се подготвят още от сега за мача и знаят какво трябва да се направи. Мисля, че няма да има никакъв проблем организационно", заяви Георги Мечечиев пред TrafficNews.

Иначе пътят на Гигант до ЦСКА не беше никак лек. Отборът отстрани общо пет съперника, за да стигне до ЦСКА. Голямоконарци отстраниха Атлетик Куклен, Асеновец, Сокол Марково, Родопа Смолян и за първи път игра в официална среща срещу професионален клуб - Добруджа от Втора лига и след успех с 2:1 достигна за първи път в историята си до 1/16 финалите в турнира, където ще играе срещу ЦСКА. 

Любопитно е, че стадионът в Съединение разполага и с осветление и със Сокол Марково в предварителните кръгове мачът се игра на осветление, но от телевизията са преценили, че срещата ще бъде в 12:30ч.