Кристиано Роналдо най-вероятно няма да отиде в Саудитска Арабия. Португалецът е бесен вече и на мениджъра си Жорже Мендеш, че не може да му намери отбор от Шампионската лига. 

Една от последните възможности за Роналдо е да премине в Челси. Лондончани стартираха ужасно сезон във Висшата лига и се борят за място в топ 4, а в Шампионска лига тимът достигна до осминафиналите и ще срещне Борусия Дортмунд. 

Желанието на Роналдо е да играе в клуб, в който може да играе в Шампионска лига, а Челси му дава тази опция. Лондончани обаче бяха скептични за трансфера, защото Роналдо иска доста висока заплата, а според повечето информации и треньорът Греъм Потър не желае португалеца в състава, но собственикът Тод Боели ще има последната дума. 

Контузиите на младите нападатели на Челси също може да изиграят основна роля за трансфера, но тогава португалецът ще трябва и да намали заплатата си. 

Преди няколко дни саудитският отбор Ал Насър прати официална оферта за Роналдо, а заплатата му възлизаше на 200 млн. евро на сезон. Договорът щеше да бъде за 2.5 години. Това беше и единственият отбор, който искаше да покрие финансовите претенции на португалеца и увеличи сериозно годишната му заплата. 

Очаква се развитие около новия отбор на Роналдо да има през януари. Португалецът стана свободен агент, след като беше освободен от Манчестър Юнайтед. Причината беше скандално интервю, което даде малко преди Световното.