Звездата на "Ювентус" - Кристиано Роналдо, заяви, че остава в клуба, въпреки появилите се спекулации, че ще си търси нов отбор, съобщи bTV.

Португалецът пристигна в Торино през лятото на 2018 г. от "Реал" Мадрид. Той няма да може да триумфира за четвърти пореден път в Шампионската лига, тъй като "Юве" отпадна от турнира след четвъртфинала с "Аякс".

Италианският гранд обаче триумфира за 35-ти (8-ми пореден) път в Серия "А", а Роналдо се превърна в първият футболист, печелил титлите в Англия, Испания и Италия.

"Оставам в "Ювентус" на 1000%. Смятам, че това бе много добър първи сезон и се адаптирах добре в клуба. Спечелихме титлата и Суперкупата на Италия, което не е лесно. След като спечелих титлите в Англия и Испания, сега мога да се похваля, че съм триумфирал и в Италия. Това бе важно за мен и съм щастлив", каза след успеха с 2:1 над "Фиорентина" футболистът на "Юве".

"Това бе успешна година и аз съм доволен. Няма как винаги да побеждаваш. Смятахме, че можем да постигнем повече, но само един отбор може да спечели Шампионската лига. Догодина отваряме нова страница в турнира. Феновете го искат и ние също. Това е важен трофей за нас, но там никога не е лесно. Имаме добър отбор и смятам, че сезонът е позитивен", заяви още той.

В първия си сезон за "Ювентус" Роналдо игра в 39 мача и вкара 26 гола.