Рома и Севиля ще се изправят един срещу друг във финала на Лига Европа днес. Мачът ще се играе на стадион “Пушкаш Арена” в унгарската столица Будапеща от 22:00ч.

Освен трофея в Лига Европа мачът ще има и стойност за влизане в групите на Шампионската лига. Това стана факт, след като и двата отбора не успяха да се класират чрез първенството в Шампионската лига. Победителят ще си осигури директно влизане в групите на Шампионската лига през следващия сезон.

Рома е амбицирана да вдигне още един трофей, след като преди година сложи край на дългата пауза и спечели първото издание на третия по значимост турнир – Лигата на конференциите. Сега Жозе Моуриньо може да стане и първият треньор печелил Лигата на конференциите и Лига Европа в два последователни сезона.

Тимът достигна до битката за трофея, след като в елиминациите отстрани РБ Залцбург, Реал Сосиедад, Фейенорд и Байер Леверкузен.

Севиля пък е господарят на Лига Европа и има 6 трофея  до момента в турнира. Няма друг тим с толкова много трофеи в ЛЕ. Испанците нямат и загубен финал в турнира до момента.

Севиля имаше далеч по-тежки съперници по пътя към финала от Рома и отстрани ПСВ Айндховен, Фенербахче, Манчестър Юнайтед и Ювентус.

Двата отбора за първи път ще играят един срещу друг във финал.