Полузащитникът на Манчестър Сити Родриго Ернандес, по-известен като Родри, записа ново уникално постижение в кариерата си. След победата снощи над ФК Копенхаген с 3:1 испанският халф на "гражданите" вече е непобеден в последните 60 мача, в които е участвал на клубно ниво - рекорд, ненадминат от никого в Премиър лийг.

Надпреварите, в които Родри не познава вкуса на загубата с екипа на Сити, са съответно Висшата Лига, Шампионската лига, ФА Къп, "Къмюнити Шийлд", Суперкупата на Европа, и Световното клубно първенство. 27-годишният испанец е записал в тях цели 51 победи и само девет ремита.

Нещо повече - Родри доказва колко фундаментална част е от състава на Пеп Гуардиола и когато липсва, тъй като при отсъствието му заради наказания Манчестър Сити неизменно губи. Това се случи в мачовете с Арсенал, Уулвс и Астън Вила в първенството. Родри не бе възстановен и за мача с Нюкасъл за Карабао Къп, завършил отново с поражение за "гражданите".

Всъщност последната загуба на Сити, в която Родри взема участие, е преди повече от година, когато на 5 февруари 2023 г. Тотнъм победи тима на Гуардиола с 1:0 в мач от Премиър лийг (б.ред. - загубата от Арсенал с дузпи за "Къмюнити Шийлд" в началото на сегашната кампания остава в статистиката като равен резултат). През този сезон авторът на победното попадение във финала с Интер от миналия сезон в Шампионската лига има изиграни 35 мача за Манчестър Сити, в които е вкарал 7 попадения и е дал 10 асистенции.