Рекордна посещаемост за мач на неутрален за двата отбора терен се очаква да има на пловдивския финал между Ботев и Локомотив за Купата на България. Двубоят е утре от 19 часа на националния стадион „Васил Левски“ Очаква се 20 000 пловдивчани да пътуват за столицата, за да наблюдават най-важното дерби в историята на градското съперничество между жълто-черните и черно-белите. Тази сутрин над 19 000 билета вече имаха своите притежатели, съобщиха от Професионалната футболна лига.  Така по посещаемост на неутрален терен ще бъде изпреварен финалът Левски - Черно море от 2015 година, когато около 18 000 пристигнаха на "Лазур". Близо 15 000 от тях бяха фенове на "сините", а 3000 подкрепяха "моряците". Сега близо 15 000 билета вече са изкупени от "жълто-черните", които мечтаят за втора купа в последните три сезона. Бултрасите ще са в Сектор "А" и Сектор "Б", като лъвчето между двата сектора също е в продажба. Буферната зона на стадиона ще бъде лъвчето между секторите "Б" и "В", както и два от блоковете на сектор "В" в посока "Б".

"Смърфовете" за взели около 4000 билети до този момент, като агитката е настанена в сектор "Г", където вече са разграбени централните блокове, а останалата част от феновете в "черно-бяло" са заели най-хубавите места в Сектор "В". Днес бе последният ден, в който билети могат се купуват от магазина на ул. Нестор Иванов 1 и касите на "Коматево" за фенове на Ботев, както и на "Лаута" от тези на Локо. Желаещите да присъстват на трибуните могат да си взимат билети до началото на мача от мрежата на Евентим и ОМВ. Двата тима пристигат този следобед в София, след като проведоха своите тренировки на клубните си бази.

Това ще е трети мач между пловдивските грандове извън Пловдив, както и втори на Националния стадион. Първият път през 2014 година Ботев победи с 2:1 в София, а вторият път срещата завърши 1:1 в Бургас през 2016 година, като и двата мача бяха за първенство. В първия случай двубоят се игра в София заради наказание на Ботев, а във втория се игра в Бургас заради липсата на осветление на стадиона в Коматево.