След края на груповата фаза в Шампионска лига вече е ясно, че шотландският Рейнджърс и чешкия Виктория Пилзен са най-слабите отбори в груповата фаза на Шампионска лига. 

Рейнджърс е първи с голова разлика 2:22 или -20 и без спечелена точка. Шотландците бяха в група с Наполи, Ливърпул и Аякс и бяха разгромени в повечето от срещите. 

Чешкият Виктория Пилзен нямаше късмет и попадна в групата на смъртта с Байерн Мюнхен, Барселона и Интер, в която Барса отпадна и продължава към Лига Европа. Съвсем логично чехите завършиха без точка и с голова разлика 5:24 или -19. 

На третото място е хърватският гранд Динамо Загреб, който през сезон 2011-2012 също не записа точка при голова разлика 3:22 или -19.

Любопитно е, че двата отбора минаха българския Левски, който беше трети в тази класация. "Сините" участваха в груповата фаза през сезон 2006-2007, когато станаха и първия български тим влизал в групите, но попаднаха в тежка група с тогавашния носител на трофея Барселона, Челси и Вердер Бремен и завършиха с голова разлика 1:17 или -16.