Реал се промъкна до трети пореден финал в Шампионската лига, след като удържа 2:2 срещу Байерн в голяма драма на Сантяго Бернабеу. В първата среща испанският гранд бе спечелил с 2:1 в Мюнхен, но сега бе само на един гол от отпадането. За разлика от първия сблъсък на Алианц Арена, този се превърна в истински апотеоз на футбола и доказа, че тази игра е велика, когато се играе честно и открито и когато няма място за сметки.

Байерн заслужава овации за начина, по който проведе мача, но в крайна сметка класата и опитът на Реал си казаха тежката дума. Баварците поведоха още в 3-та минута след гол на Кимих, който се възползва от лошо изчистена топка след центриране на Мюлер отдясно. В 11-та минута домакините изравниха. Марсело центрира отлично отляво и непокритият Бензема с глава вкара за 1:1. До почивката гостите на два пъти имаха по-скоро основателни претенции за дузпа. Най-напред Левнадовски бе повален в пеналта, в самия край на първната част Марсело игра с ръка при едно центриране. И в двете ситуации сигнал не последва.

В началото на второто полувреме защитата на Байерн сгреши фатално. Толисо върна лошо към вратаря Улрайх, който не можша да изчисти и Бензема на празна врата вкара за 2:1. Байерн не се предаде и натисна още по-здраво. В 63-та минута Хамес Родригес стреля, топката се отби в защитник, но при добавката колумбиецът бе безгрешен за 2:2. До края пред вратата на Реал вреше и кипеше, баварците направиха големи пропуски, но в крайна сметка отборът на Зинедин Зидан удържа заветното равенство, а вратарят Кейлор Навас се преърна в герой на мача със спасяванията си. Другият полуфинал между Рома и Ливърпул е утре от 21.45 часа в Рим. В първата среща Ливърпул победи с 5:2.