Реал Мадрид оцеля в невиждана драма на Сантяго Бернабеу. Белия Балет бе на прага на сензационно отпадане след 3:0 срещу Ювентус в първия мач в Торино. Италианският тим изигра невероятен мач и стопи пасива след час игра, повеждайки с 3:0. Роналдо от спорна дузпа обаче прати Реал на полуфинал в 93-та минута.

Светът бе на прага да стане свидетел на второ футболно чудо в рамките на 24 часа. След сензационното отпадане на Барселона от Рома и другият испански гранд бе на път да последва съдбата на каталунците. Реал губеше с 3:0 до 93-та минута и двубоят вървеше към продължения. До този момент Ювентус играеше невероятно и направи онова, което стори Реал в Торино - само без задната ножица на Роналдо. Гостите напипаха слабостите в отбраната на мадридчани, в чиито редици липсваше Серхио Рамос. Юве беше без Дибала, но това не се отрази на атаката. Манджукич притисна домакините до стената с два гола до почивката. Още във втората минута Сами Кедира проби отдясно и сложи топката на главата на хърватина, който не сгреши - 1:0 за Ювентус.

В 7-ата минута Юве пропусна втора страхотна възможност. Дъглас Коща напредна отдясно и центрира остро в наказателното поле, където Кейлор Навас изби топката но право в краката на Гонсало Игуаин. Аржентинецът обаче се засуети и не успя да вкара отблизо. В 37-ата минута Стефан Лихтщайнер получи отдясно, напредна и центрира към Манджукич, който вкара за 0:2 - отново с глава. В края на първото полувреме Варан от Реал нацели горната греда. В 61-та минута вратарят на домакините Кейлор Навас сгреши фатално. Дъглас Коща центрира, стражът не можа да хване топката и Матюиди вкара за 0:3. Оттук до края Реал опита всичко, за да вкара, но срещна перфектно организираната отбрана на италианците и един невероятен вратар - Джиджи Буфон. Съдбата обаче отсъди в полза на Реал. В 3-та минута на добавеното време Роналдо свали с глава едно центриране отляво към Лукас Васкес. Последният бе побутнат отзад от Меди Бенатия и реферът Майкъл Оливър реши да отсъди дузпа. Буфон реагира бурно и бе изгонен с директен червен картон, а на негово място влезе резервният вратар Войчех Шчесни. Роналдо стреля силно от бялата точка в горния ляв ъгъл и прати Реал на полуфинал.

В другия мач Байерн взе своето след 0:0 в Мюнхен срещу Севиля и победа с 2:1 като гост в първата среща и също е на полуфинал. Ето и всички полуфиналисти, които очакват жребия: Ливърпул, Рома, Реал Мадрид, Байерн.

Имаше ли дузпа за Реал? Вижте в прикаченото видео: