Реал Мадрид направи голяма крачка към финала на Шампионската лига, след като победи Байерн с 2:1 като гост в първия полуфинален сблъсък и взе добър аванс преди реванша на Сантяго Бернабеу. Испанският гранд бе по-добрият тим на Алианц Арена и заслужено спечели. Тимът на Зинедин Зидан отново демонстрира висока ефективност и се възползва перфектно от малкото шансове, които му се откриха. В същото време отбраната на гостите успя да изолира голмайстора на Байерн Левандовски и да затвори пространствата пред баварците, особено след като поведе след почивката. Двубоят не бе от качеството, което предполагаха двата европейски гранда, но не липсваха и майсторски изпълнения.

Байерн откри в 28-та минута, когато след бърза атака Кимих бе изведен отдясно. Вратарят Навас очакваше центриране, но футболистът на баварците стреля от малък ъгъл и порази целта. След този гол баварците пропуснаха да матират съперника с няколко пропуска, най-фрапиращият, от които се оказа този на Рибери. Французинът се озава самсрещу вратаря, но лошо си поведе топката. В самия край на полувремето при едно подаване отдясно топката премина през куп от играчи и Марсело с плътен шут от въздуха изравни.

Второто полувреме започна с натиск на Байерн, но Рафиня сгреши фатално при едно изнасяне на топката, Асенсио бе изведенпсам срещу вратаря и изцведе Реал напред. Последваха два пропуска на Рибери, чиито удари бяха спасени от Навас. В 66-ата минута се стигна до страхотно разбъркване в наказателното поле на Реал, Мюлер и Левандовски отблизо не успяха да отбележат, а в последствие Рамос изблъска в гръб нападателя на домакините, но отново дузпа не бе отсъдена. В 71-ата минута Кристиано Роналдо получи чудесен пас зад защитата на Байерн и отбеляза гол, но ясно се видя, че си помогна с ръка при овладяването на топката и попадението не бе зачетено. До края и двата отбора направиха по един пропуск чрез Левандовски за Байерн и Бензема за Реал и така гостите грабнаха ценната победа.