Реал Мадрид обяви официално, че удължава договора на наставника на тима Карло Анчелоти. Италианецът ще продължи да води “лос бланкос” поне до лятото на 2026 г.

“Реал Мадрид и Карло Анчелоти се споразумяха да удължат договора на треньора до 30 юни 2026 г. За петте си сезона като треньор на Реал Мадрид той спечели 10 трофея: два пъти Шампионската лига, два пъти Световни клубни купи, две Суперкупи на Европа, един път Ла Лига, две Купи на краля и една Суперкупа на Испания.

Карло Анчелоти е единственият треньор, спечелил 4 пъти Шампионската лига, и треньорът с най-много победи в историята на това състезание (118), а също така е първият треньор, спечелил петте най-големи европейски лиги (Италия, Англия, Франция, Германия и Испания)”, пишат от Реал Мадрид в официалното си съобщение.

Както е известно, Анчелоти бе спряган за селекционер на Бразилия след края на сезона, но на този етап няма споразумение между него и федерацията на петкратните световни шампиони. Италианецът неколкократно бе подчертавал, че приоритетът му е да остане начело на Реал Мадрид и с новия му договор това вече е факт.

В момента Реал Мадрид е лидер в испанската Ла Лига и отборът се представя отлично, макар че бе сполетян от серия тежки контузии от началото на сезона.