Реал Мадрид започна с трансферите за новия сезон. Тимът вчера представи Фран Гарсия от Райо Валекано, а днес обяви завръщането на Брахим Диас от Милан. 

Левият бек Гарсия направи много силен сезон с Райо Валекано и привлече вниманието на Реал Мадрид. Всъщност Гарсия е юноша на Реал, но беше продаден през 2021-а година на Райо Валекано, а сега Реал откупи правата му наново. 

Днес беше обявено завръщането на Браим Диас, офанзивният играч беше последните три сезона под наем в Милан, но италианците решиха да не активират откупната му клауза. Така Диас се завръща и ще бъде част от Реал Мадрид през новия сезон с цел да засили нападението. 

Очаква се да края на седмицата Реал да обяви и трансфера на ветерана Хоселу. Любопитно е, че той също е бил част от Реал. Играел е за дубъла и има малко мачове и за първия отбор. Хоселу ще дойде от Еспаньол, който изпадна през изминалия сезон, но нападателят направи много силен сезон и вкара 17 гола във всички турнири и си спечели дори първа повиквателна за националния отбор, в който вкара два гола в два мача. 

Големите цели на Реал Мадрид през това лято са Джуд Белингам от Борусия Дортмунд и Кай Хаверц от Челси, но се очаква тимът да привлече и Килиан Мбапе, който отказа да поднови договора си с ПСЖ и е много вероятно да бъде продаден още сега, за да може парижани да не го изпуснат без пари. 

Иначе най-голямата липса на Реал Мадрид е звездата на тима Карим Бензема, който предпочете огромните пари от Саудитска Арабия. Добрата новина е, че почти сигурно Модрич и Кроос остават за още един сезон. Тимът се раздели още и с Еден Азар, Марко Асенсио и Мариано Диас.