Реал Мадрид оцеля при домакинството си на Челси в четвъртфиналите в Шампионската лига. Реал загуби с 1:3 в редовното време и след победата на мадричани със същия резултат в Лондон се стигна до продължения. В него Бензема пак се оказа героят за Реал и тимът продължава към полуфиналите. 

Челси поведе в резултата в 15-та минута, когато Тимо Вернер изведе с коляно Мейсън Маунт и той с хубав в наказателното поле реализира. 

В 50-та минута Челси изравни общия резултат, след като вкара трети гол. Мейсън Маунт центрира от корнер, а Антонио Рюдигер успя да засече с глава и реализира за 0:2. 

В 62-та минута Канте пусна към Алонсо, чийто първоначален удар беше блокиран от Карвахал, но при втория испанецът не остави шансове на Куртоа. Голът обаче беше отменен след разглеждане от ВАР заради игра с ръка на Алонсо. 

В 75-та минута Тимо Вернер направи страхотно отиграване успя да се справи с цялата защита на Реал Мадрид и отправи удар, който се озова в мрежата на Куртоа за трети път - 0:3 и по този начин Челси продължаваше напред. 

В 80-та минута Реал изравни общия резултат, Модрич пусна страхотен паш с външен към Родриго в наказателното поле и той с хубаво изпълнение реализира - 1:3.

Решителният гол вкара отново Карим Бензема, който в 96-та минута, след като засече с глава центриране на Винисиус. 

С общ резултат 5:4 Реал продължава към полуфиналите, където очаква победителя от срещата между Атлетико Мадрид или Манчестър Сити.

Виляреал продължава шокира грандове в Шампионската лига. След като отстраниха на осминафиналите Виляреал, сега тимът се справи на четвъртфиналите и срещу Байерн Мюнхен. 

В 52-та минута Парехо сгреши пас в близост до наказателното поле и Коман успя да му отнеме топката. Последва пас към Мюлер, а той изведе Левандовски, който реализира. 

Въпреки тоталната доминация на Байерн Мюнхен Виляреал се възползва от една от малкото си възможности. В 88-ата минута Жерард Морено беше изпуснат по левия фланг и напредна, след което подаде на връхлитащия Чуквуезе, а той с малко късмет успя да изравни.

Така след успех с 1:0 в първия мач и общ резултат 2:1 Виляреал достигна до полуфиналите в Шампионската лига за втори път в своята история.

Виляреал ще играе срещу победителя от мача между Ливърпул и Бенфика.