Реал Мадрид и Ливърпул се изправят един срещу друг във финала в Шампионска лига. Двубоят е тази вечер от 22:00 б.в. на „Стад дьо Франс“ във френската столица Париж

Финалът първоначално трябваше да бъде в Санкт Петербург в Русия, но заради санкциите срещу руската държава финалът беше преместен и за трети пореден път финал в Шампионската лига беше преместен от първоначалния домакини. През 2020 и 2021 Истанбул трябваше да бъде домакини, но заради коронавирусът турският мегаполис загуби домакинствата. 

Реал Мадрид успя да отстрани по пътя към финала ПСЖ, миналогодишния шампион Челси и миналогодишния финалист Манчестър Сити. 

Ливърпул се справи с Интер, Бенфика и Виляреал, за да стигне до битката за титлата. 

Двата тима за последно играха във финал един срещу друг през сезон 2017-2018 в украинската столица Киев. Тогава Реал се наложи с 3:1 и вдигна 13-а си титла в турнира. От тогава до сега Реал Мадрид не беше стигал до финала. Испанският гранд е и най-успешният отбор в турнира с 13-те си титли до момента.

Ливърпул е с шест титли и е на третото място по трофеи заедно с Байерн Мюнхен. Милан е на второто място със седем. 

Това ще е девети мач между двата отбора. До момента Реал е с четири победи, Ливърпул с три успеха, а има и едно равенство. 

Съдия на двубоя ще е французинът Клеман Тюрпен.