Четвъртфиналите в Шампионска лига продължават с още два мача днес. 

За трети пореден сезон един срещу друг в елиминации в турнира ще се изправят Реал Мадрид и Челси. През 2021-а година Челси елиминира на полуфиналите Реал, а през миналата година Реал се справи с Челси на четвъртфиналите. Любопитно е, че победителят от тази двойка вдигна Шампионската лига последните два сезона. 

В общия баланс между двата отбора Челси има 4 успеха, равенствата са две, а Реал има само една победа. Двата тима се срещат още и във финала за Суперкупата на Европа през 1998-а година, когато Челси печели трофея и в турнира КНК през 1971, когато отново Челси печели. 

В изцяло италиански четвъртфинал Милан играе срещу Наполи. Двата тима за първи път ще се изправят един срещу друг в Шампионска лига. Наполи е почти сигурен шампион на Италия и води с доста на върха, а Милан се бори за участие в Шампионската лига през следващия сезон. Преди седмица обаче Милан нанесе най-тежката загуба на неаполитанци през този сезон и едва четвърта от началото на сезона във всички турнири. Милан спечели с 4:0 и то в Неапол и определено тази двойка се очаква да бъде много интересна. 

Наполи е и единственият от отборите достигнали до топ 8, който никога не е играл финал в Шампионска лига. Именно четвъртфинала е и най-предното класиране до момента за неаполитанци. 

Реваншите и на двете срещи са на 18 април. 

Вижте програмата: 

22:00ч. Милан - Наполи 

22:00ч. Реал Мдарид - Челси