Реал Мадрид излиза срещу Ливърпул на финала на Шампионската лига в Киев в сблъсъка на титаните тази вечер. Той ще сложи край на един вълнуващ футболен сезон в Европа, за положи прелюдията към започващото след близо три седмици световно първенство в Русия. И двата отбора са световни колоси и в настоящ, и в исторически план, и двубоят обещава да се превърне във вълнуващо зрелище. Още повече, че и Реал, и Ливърпул винаги са изповядвали аткартивния и нападателен футбол. Испанският гранд поне на книга е по-класен и по-опитен, и излиза за безпрецедентна трета поредна титла в най-комерсиалния турнир. Мърсисайдци за последно спечелиха престижния трофей в паметната драма с дузпи срещу Милан в Истанбул през 2005 година. Техните оръжия са прословутото червено вдъхновение и хеви метъл футболът, който германският специалист Юрген Клоп успя да вкорени в отбора. Едно е сигурно - зрелището е гарантирано.

Другата голяма интрига ще бъде спорът между двете големи звезди - Роналдо на Реал и Мохамед Салах на Ливърпул. Мнозина са на мнение, че Салах има да изяде още много хляб, докато стигне нивото на Меси и Роналдо. Дали пък точно тази вечер египтянинът, който прекъсна постите си за свещения месец Рамадан, специално за финала, няма да избухне и да докаже, че има място до най-великите.

Около състава на Ливърпул нещата изглеждат ясни, има някои въпросителни за стартовите 11 на Реал. Според AS Гарет Бейл ще е титуляр за сметка на Карим Бензема, а според Marca и двамата ще са в нападение заедно с Кристиано Роналдо, а на пейката ще седне Иско. Не е изключено на Роналдо да партнира само Бензема.

РЕАЛ МАДРИД - ЛИВЪРПУЛ

Вероятни състави:

РЕАЛ: Навас, Карвахал, Рамос, Варан, Марсело, Модрич, Каземиро, Кроос, Асенсио, Роналдо, Бензема

ЛИВЪРПУЛ: Кариус, Александър-Арнолд, Ловрен, Ван Дайк, Робъртсън, Вайналдум, Хендерсън, Милнър, Салах, Фирмино, Мане

Стадион: Олимпийски, Киев
Съдия: Милорад Мажич (Сърбия)
Начало: 21:45 часа