Ужасът на войната в Украйна продължава и на спортните съоръжения в страната. Стадионът в украинския град Чернигов е разрушен след въздушни удари от украинската армия. 

На съоръжението първите си стъпки във футбола направи играчът на Уест Хям Андрий Ярмоленко. Ярмоленко преминава от Чернигов в Динамо Киев, а от там играе за Борусия Дортмунд. В момента той е част от Уест Хям.

Новината за разрушения стадион в Чернигов дойде, след като от местната Висша лига разпространиха ужасяващите снимки на пропадналия в земята 12-хиляден "Юрий Гагарин". Снимките бяха публикувани и от украинския гранд Шахтьор Донецк. 

Стадионът е построен през 1936г. От местния клуб Десна излязоха с официално съобщение за разрухата на стадиона: "Ще съградим всичко това отново и отново ще бъдем по-силни от вас - "приятелските ни съседи", които ще трябва да се примирите с това до края на живота си! Заедно ние ще победим! Украинците сме обединени, защото това е нашата земя", написаха от клуба

Ярмоленко определи действията на Русия като: "Нагъл геноцид, който се опитва да избие украинския народ. Как е възможно да стреляш по цивилни, по деца, по жени? Това е абсолютен ужас."