Грозни сцени се разиграха по време на сблъсъка между Фенербахче и Бешикташ от полуфиналите за Купата на Турция, подобно на инцидента с ранената полицайка на дербито между ЦСКА и Левски миналата вечер. Реваншът между двата тима беше прекратен при нулево равенство в началото на второто полувреме, когато фенове на фенерите започнаха да хвърлят предмети по резервната скамейка на гостите и уцелиха треньора Шенол Гюнеш, пише sportal.bg.

Всичко започна след размяна на обиди между привърженици на Фенербахче и част от резервите на Бешикташ. Тогава от трибуните започнаха да летят различни предмети и един от тях попадна в главата на Гюнеш. Той веднага бе закаран в болница. Добрата новина е, че бившият национален селекционер на Турция няма сериозни наранявания и се е разминал само с 5 шева.

Естествено, след инцидента с наставника на “черните орли” съдията Мете Калкаван прекрати мача. Предстои турската федерация да реши кога и къде да се доиграе двубоят, както и какво наказание ще бъде наложено на Фенербахче. Първата среща между двата истанбулски гранда завърши 2:2, a в реванша Бешикташ остана с човек по-малко още преди почивката след червен картон на Пепе. Съперниците водят и люта битка за титлата, в която са намесени още Галатасарай и Истанбул Башакшехир.