Лионел Меси почти сигурно ще продължи кариерата си в ПСЖ, това съобщават световните медии. От няколко дни се коментира, че именно френският гранд ще е новият отбор на аржентинската звезда. 

На пресконференцията днес, на която аржентинеца се сбогува с Барселона заяви, че ПСЖ е възможност за негов следващ отбор. 

Той коментира и снимката на испанския курорт Ибиса, в който се снима с голяма част от звездите на ПСЖ. Той каза, че това е било напълно случайно. 

В момента Меси е свободен агент и може да подпише по всяко време с новия си клуб. Правилата в Ла Лига за заплатите не позволиха на Меси да преподпише с Барселона и така той напусна единственият отбор в мъжкия футбол, в който е играл в кариерата си. 

Коментират се и Манчестър Сити и Ювентус, които също следят ситуацията с Меси, но ПСЖ е най-големият фаворит за подписа на аржентинеца. 

ПСЖ вече привлече играчи като Хакими, Рамос, Вайналдум и Донарума. Като само Хакими струваше нещо на парижани, а останалите дойдоха като свободни агенти. Меси също ще дойде като свободен агент, ако подпише с ПСЖ. 

Манчестър Сити привлече за 100 млн. Джак Грийлиш от Астън Вила, а другата основна цел е Хари Кейн. Ако англичаните обаче все пак успеят да привлекат Меси то те със сигурност ще се откажат от Кейн.

Ювентус пък обмисля привличането на двамата най-големи в световния футбол Меси и Роналдо, но италианският гранд е с най-малки шансове за привличането на аржентинеца. 

Меси заяви, че ще пподължи да се бори за трофеи и отбор като ПСЖ, който определено ще се бори за спечелването на Шампионската лига през следващия сезон е доста добър избор за него.