ПСЖ може да отпадне още в групите на Шампионската лига днес. Тимът може да избегне това само при победа при гостуването си на Борусия Дортмунд. Немците вече се класираха, но мачът за тях също е много важен, защото той ще е директна битка за първото място. В момента разликата е от 3 точки, но ПСЖ има предимство в прекия двубой. 

В същото време Нюкасъл приема Милан в друга любопитна среща в групата. Именно от тази среща може един от двата отбора да мине ПСЖ при гаф на парижани. При победа на Нюкасъл или Милан и загуба или равенство ПСЖ то французите ще отпаднат. ПСЖ все пак може да се класира и с равенство, но трябва да се надява Нюкасъл и Милан да завършат наравно.

В момента класирането е следното - лидер е Борусия Дортмунд с 10 точки, със 7 точки е ПСЖ, а с по пет са Нюкасъл и Милан, но англичаните са с по-добри показатели. 

В група Е драмата е за първото място между Атлетико Мадрид и Лацио. Двубоят между двата тима е директен и ще се играе в Мадрид. Иначе третото място е за Фейенорд, който продължава в Лига Европа, а Селтик приключва участието си в Европа за този сезон днес.

Най-безинтересно е в група G, защото там всичко е ясно. Манчестър Сити спечели групата си пред РБ Лайпциг, трети е Йънг Бойс, който отива в Лига Европа, а Цървена звезда отпада от евротурнирите. 

В последната група Н Барселона е победител в групата и посреща аутсайдера Роял Антверп. В директна битка за мястото на осминафиналите ще спорят Порто и Шахтьорд Донецк, а двубоят е в Португалия. В момента и двата тима са с 9 точки, но португалците са с по-добри показатели.

Ето мачовете днес:

19:45ч. РБ Лайпциг - Йънг Бойс 

19:45ч. Цървена звезда - Манчестър Сити

22:00ч. Роял Антверп - Барселона 

22:00ч. Атлетико Мадрид - Лацио 

22:00ч. Борусия Дортмунд - ПСЖ

22:00ч. Нюкасъл - Милан 

22:00ч. Порто - Шахтьор Донецк 

22:00ч. Селтик - Фейенорд