Един от най-нашумелите футболни тимове в последните години е този на ПСЖ. Френският тим е сред най-богатите клубове на планетата, като целта на ръководството е отборът да се превърне във важен фактор на футболната сцена. Основните цели пред ПСЖ са да стане номер 1 във Франция, що се отнася до шампионските трофеи, но също така и да печели отличия в Европа. За момента ПСЖ се справя доста добре в преследването на първата си цел, но на международната сцена все още има какво да се желае. Предстои нов сезон, изпълнен с нови надежди и амбиции пред клуба, от който се очаква ново лице. Начело на отбора е германският специалист Томас Тухел, който ще има тежката задача да изведе ПСЖ не само до трофеи на домашната сцена, но и до значими успехи в Европа.

Успехите на ПСЖ

Ако анализираме представянето на ПСЖ в периода от сезон 2012/2013 до сезон 2017/2018, то можем да направим няколко извода. Във всяка една кампания, с изключение на сезон 2016/2017, парижани печелят титлата в Лига 1, което означава 5 трофея в 6 сезона. Освен това през последните 4 сезона ПСЖ доминира в турнирите за двете купи на страната - Купа на Франция и Купа на Лигата. Тези резултати изглеждат прекрасни за всеки един отбор, що се отнася до неговото представяне на домашната сцена. Не случайно ПСЖ е фаворит на букмейкърите за нов трофей. Тимът е с много по-големи шансове за нова титла в Лига 1 от всички останали отбори според Palms Bet, а освен това отборът е фаворит и за нови успехи в турнирите за двете купи. У дома ПСЖ изглежда труден съперник и е почти непобедим, но нека анализираме и представянето на тима в Европа.

В същия период парижани участват 6 поредни пъти в Шампионска лига. Първите им 4 участия, в периода от 2013 до 2016 г., приключват на четвъртфиналите, докато при последните си две участия ПСЖ отпада още на ⅛-финал. За някои отбори тези успехи могат да се сметнат като много добри, но за амбициите на ПСЖ те са нищо. Тимът е в топ 5 на фаворитите за трофея от Шампионска лига според Ефбет, но въпреки това конкуренцията е доста сериозна и със сигурност на отбора няма да му бъде лесно. Всичко се свежда до това как новият треньор Томас Тухел ще се справи начело на тим, изпълнен със звезди, водени от бразилеца Неймар.

Ще се справи ли Тухел?

Името на Томас Тухел в треньорската професия блесна, докато той беше начело на Майнц 05. Доброто представяне на отбора му осигури договор в Борусия Дортмунд, където специалистът изкара 2 сезона. Въпреки това успехите му като старши треньор включват един единствен трофей. През сезон 2016/2017 Тухел стигна до Купата на Германия с отбора на Борусия Дортмунд. Никакви други значими успехи не си личат в треньорската кариера на германеца. Все пак Тухел е на 44 и е гладен за успехи, а работата в ПСЖ му осигурява един прекрасен шанс както да увеличи спечелените трофеи, така и да постигне големи успехи.

След като беше без работа в рамките на една година след напускането на Борусия Дортмунд, Тухел все пак си осигури доста важен пост. Истината е, че изборът му за старши треньор на ПСЖ бе изненада за мнозина. Неговото име бе оценявано с едни от най-малките шансове за този пост според букмейкърски компании като Betfair, но в крайна сметка Тухел спечели. Преди началото на сезона много оператори предлагат възможност за прогнози Тухел да не изкара до края му. Може да проверите кои са тези онлайн букмейкъри в портала на Nostrabet, който, освен ревюта, ще ви предложи и анализи на спортни мачове, включително и за предстоящите срещи на ПСЖ. Що се отнася до Томас Тухел, немският специалист ще направи всичко възможно да постигне успехи начело на ПСЖ и да донесе така жадувания европейски успех.

Задачата на тима

Без никакво съмнение, основната цел на парижани ще бъде отново да властват на домашната сцена, но и да се представят по-добре в Шампионска лига. ПСЖ има 7 титли в сметката си от Лига 1, като все още е на три зад лидера Сент Етиен. Тухел ще има възможността да доближи рекорда, а защо и да не остане по-дълго, за да го подобри. Едва ли има съмнение, че ПСЖ ще стигне до този рекорд, особено ако тимът продължава със същите темпове на развитие.

Колкото и важни да са успехите на парижани у дома, то те са второстепенни, с оглед на факта, че ръководството очаква трофей от Шампионската лига. Няма спор, че в тима има страхотни играчи във всички фази на терена. Разбира се, най-голямо впечатление прави атакуващият вал, където си личат имената на Неймар, Мбапе, Кавани, Ди Мария. С такива играчи ПСЖ няма да има проблеми да се пребори за трофеите във Франция. Далеч по-интригуваща ще бъде кампанията на тима в Шампионска лига. Като добавим и факта, че тимът отпадна на осминафинал през последните два сезона, то амбициите на парижани би трябвало да са много големи. Най-малкото, което Тухел и играчите му трябва да постигнат, е подобряване на четвъртфиналната фаза, до която тимът максимум достигаше в последните си участия. Ако през този сезон ПСЖ успее да стигне поне до полуфинал, това ще е успех за всички в тима, както и основа за нещо повече.

Първият двубой на ПСЖ през новата кампания в Лига 1 е срещу Каен у дома, като срещата може да проследите в сайта на bet365. Що се отнася до Шампионска лига, то все още има време, докато се определят участниците в груповата фаза и съперниците на парижани. ПСЖ има всичко необходимо да диктува футболната мода в Европа, а през този сезон се очакват и нови неща от тима, заради Томас Тухел. Германецът е жаден за успехи, ПСЖ също, така че тази комбинация може да се окаже печелившата и за двете страни.