Френският нападател на Барселона - Усман Дембеле, официално става част от Пари Сен Жермен с петгодишен договор, обявиха двата клуба. Испанският гранд отговори, че е постигнал споразумение с френския тим за трансфер на 26-годишния Дембеле на стойност 50,4 милиона евро, пише агенция "Ройтерс".

Преди година футболистът продължава договора си с Барселона до юни 2024-а. За шест сезона с екипа на каталунците Усман Дембеле спечели три титли в Ла Лига и две Купи на страната.

„Развълнуван съм да се присъединя към Пари Сен Жермен и нямам търпение да играя за новия ми отбор. Надявам се да продължа да се развивам тук“, заяви Дембеле пред клубния сайт на парижани.

Французинът започва състезателната си кариера в Рен, където дебютира през сезон 2015/2016, преди да се насочи към германската Борусия Дортмунд.

Той се подписа с Барселона за 105 милиона евро плюс бонуси за пет сезона през 2017 година и реализира 40 гола и 43 асистенти за 185 мача за тима.

"Щастливи сме да привлечем Усман Дембеле в Пари Сен Жермен, където ще бъде важен играч за тима. Горди сме да привлечем още един световен шампион с Франция в отбора, влизайки в страховитата ера за нашия клуб", каза президентът на френския клуб Насер Ал -Хелаифи.