ПСЖ сътвори пълен обрат срещу Барселона като домакин с 4:1 и е на полуфинал в Шампионската лига. Парижани инкасираха гол в началото на мача и така общият резултат стана 2:4 за домакините. Гостите обаче вкараха цели 4 попадения и с общ резултат 6:4 се класираха за полуфиналите за първи път от сезон 2020-2021.

Барселона откри в 12-та минута, след като младият талант на тима Ламин Ямал направи страхотен пробив и центрира в пеналта, където Рафиня успя да засече за 1:0.

В 29-та минута Барса остана с 10 човека, след като Роланд Араухо фаулира Брадли Бъркола и бранителят на каталунците беше последен в отбрана и получи директен червен картон, а ПСЖ получи фаул. 

В 39-та минута Бъркола пусна страхотен пас в наказателното поле към бившия играч на Барселона Осман Дембеле и той отблизо реализира за 1:1. 

В 55-та минута ПСЖ успя да направи пълен обрат, след като Витиня получи топката и от дъгата на пеналта отправи неспасяем изстрел към вратата на Тер Щеген за 1:2. 

Малко след попадението треньорът на Барселона Шави беше изгонен от съдията и трябваше да догледа двубоя от трибуните. 

Ужасът за Барселона продължи и в 59-та минута, когато Кансело фаулира в пеналта Осман Дембеле и съдията отсъди дузпа. Килиан Мбапе застана зад топката и не сгреши - 1:3.

Всичко свърши в 89-та минута, когато след бърза контра и няколко удара към вратата на Тер Щеген все пак Мбапе успя да реализира за крайното 1:4. 

В другия полуфинал имаше доста обрати и Борусия Дортмунд успя да достигне до полуфиналите, след като елиминира Атлетико Мадрид. Двубоят в Дортмунд завърши при 4:2 за немците, които с общ резултат 5:4 се класираха за двубоя в битката за финала.

В 34-та минута Матс Хумелс пусна превъзходен пас към Юлиан Бранд, който овладя и стреля, а Облак не успя да се намеси добре и Дортмунд изравни общия резултат.

Домакините удвоиха преднината си в 39-та минута, когато Забитцер подаде към Ян Маатсен, който навлезе в пеналта и със страхотен изстрел вкара за 2:0.

Атлетико намали в началото на втората част, когато Ермосо стреля с глава, а Хемулс опита да изчисти, но вместо това си отбеляза автогол, а това изравни отново общия резултат. 

В 64-та минута Атлетико направи нов обрат в двубоя и успя да изравни, след като Анхел Кореа отправи изстрел, който първоначално беше спасен, но при добавката не сгреши и испанците изравниха - 2:2.

В Забитцер центрира, а Никлас Филкруг засече с глава и вкара за 3:2 и резултатът отново беше изравнен. 

Малко по-късно Дортмунд вкара нов гол, който вече ги класираше за полуфиналите. Забитцер пое топката извън наказателното поле, влезе в пеналта и с хубав изстрел реализира за 4:2.

Така в битка за място на финала ще играят Борусия Дортмунд и ПСЖ. 

Полуфиналите са на 30 април-1 май - първи срещи и реванши на 7-8 май. 

Големият финал е на 1 юни на "Уембли".