Ръководството на Пари Сен Жермен обмисля да подаде официална жалба във ФИФА относно действията на Реал Мадрид около сагата с Килиан Мбапе. Причината за това е, че в Париж са убедени, че нападателят вече има споразумение с „белите“ за това да премине на „Сантиаго Бернабеу“ като свободен агент през следващото лято.

Нежеланието на Мбапе да подпише нов контракт, съчетано с отказа му да преговаря с други клубове за трансфер сега, доказват договорката на капитана на Франция с Реал, смятат на „Парк де Пренс“. Правилникът на ФИФА забранява преговорите и споразуменията между друг клуб и съответния играч повече от шест месеца преди изтичането на договора на футболиста. Това означава, че ако наистина ПСЖ може да докаже за преговори и предварително споразумение между Мбапе и Реал, кралският клуб може да бъда наказан от ФИФА. Най-сериозната санкция за подобни провинения е налагане на трансферно ембарго за определен период от време на клуба, който е нарушил правилата.

Междувременно вчера изтече срокът, в който Мбапе може да активира опцията за удължаването на договора си с ПСЖ с допълнителни 12 месеца. От днес пък френският клуб вече дължи половината от бонуса за лоялност, заложен в контракта на нападателя. Пълният му размер е 80 милиона евро. Първата половина Мбапе трябва да получи, ако все още е играч на ПСЖ на 1 август, което е факт. Втората се активира точно след месец. Заради това клубът ще направи всичко възможно да продаде Мбапе преди 31 август, за да си спести поне второто плащане от 40 милиона.