Четвъртфиналите в Шампионската лига продължават с още два мача днес. В първи сблъсък се изправят ПСЖ - Барселона и Атлетико Мадрид - Борусия Дортмунд.

ПСЖ елиминира Реал Сосиедад на осминафиналите, а Барса се справи с Наполи.

ПСЖ посреща в Париж Барселона, а парижани имат да си връщат за един от най-тежките обрати въобще в историята на футбола. През сезон 2016-2017, когато все още имаше гол на чужд терен ПСЖ победи с 4:0 в Париж и вкара гол в Барселона, но загуби реванша с 1:6 и доста позорно отпадна след такава голяма преднина. 

Иначе за последно двата тима се срещнаха през сезон 2020-2021, когато ПСЖ взе частичен реванш, побеждавайки с 4:1, а реваншът завърши 1:1 на осминафиналите. 

Сега обаче сблъсък е доста по-важен, защото е директна битка за полуфиналите. 

Любопитно е, че сблъсъците ПСЖ - Барселона са изцяло равни, а балансът е 4 победи за ПСЖ, 4 успеха за Барса и 4 равенства. 

В другия сблъсък Атлетико Мадрид играе срещу Борусия Дортмунд.

Атлетико Мадрид елиминира на осминафиналите финалиста от миналия сезон Интер, а Борусия Дортмунд се справи с ПСВ Айндховен.

За последно двата отбора се срещнаха един срещу друг в груповата фаза на Шампионската лига през сезон 2018-2019. Тогава Атлетико победи с 4:0, а Борусия Дортмунд победи с 2:0 у дома.

Балансът между двата тима е равен, след като Борусия Дортмунд има две победи, а Атлетико Мадрид също е с два успеха. 

Ето и мачовете: 

22:00ч. Атлетико Мадрид - Борусия Дортмунд 

22:00ч. ПСЖ - Барселона