Битката за титлата в България ще се реши в последния кръг, но Лудогорец отново се завърна на върха и вече всичко зависи от шампионите. 

Това стана ясно, след като ЦСКА не успя да победи ЦСКА 1984 като домакин - 1:1, а Лудогорец обърна Левски и победи с 3:2 също у дома. 

ЦСКА успя да открие в 44-та минута след топовен изстрел на Енис Махмутович. 

В края на полувремето обаче ЦСКА 1948 успя изравни след удар от дистанция на Педриньо.

В самия край на двубоя ЦСКА получи дузпа за игра с ръка в пеналта на Ангел Грънчов. Зад топката застана Иван Турицов, но той стреля неточно и така мачът завърши 1:1 и ЦСКА пропусна шанса да остане лидер кръг преди края. 

В Разград Лудогорец се измъчи, но след обрат с 3:2 победи Левски.

В 23-та минута Кирил Десподов откри от дузпа, но в 33-та минута след хубаво центриране на Галчев Илиян Стефанов засече и изравни резултата.

В 60-та минута Филип Кръстев напредна, стреля, получи се рикошет и топката влетя в мрежата на шампионите - 1:2.

Лудогорец изравни в 66-та минута, когато Десподов центрира от корнер, а Пьотровски засече с глава - 2:2.

В 72-та минута Лудогорец направи пълен обрат. Десподов центрира в пеналта, а Игор Тиаго се извиси и с глава не остави шансове на Андреев - 3:2. 

С победата вече Лудогорец е лидер с 82 точки, а ЦСКА е на второто място с 18 точки. Тимът се нуждае от победа срещу Черно море във Варна в сряда, за да стане шампион за 12-ти пореден път. ЦСКА трябва да се надява Лудогорец да не победи, а "червените" да спечелят срещу Левски.