Президентът на Ювентус Андреа Аниели и целият борд на директорите на клуба подадоха оставки, съобщиха официално от клуба.

Освен Аниели оставки хвърлиха и другите основни хора в клуба - Павел Недвед и Маурицио Аривабене, както и останалите от борда на директорите. 

Президентът Андреа Аниели беше начело на клуба над 10 години. 

Очаква се на 18 януари да бъде обявено новото ръководство на клуба, а до тогава ще клубът ще управлява Маурицио Аривабене, който най-вероятно ще остане и в новия борд. 

Ювентус обяви и първото ново назначение това е Маурицио Сканавино, който ще бъде новият генерален мениджър на клуба. 

От клуба обявиха, че основната причина за оставките е течащите разследвания именно срещу членове от борда. Става въпрос за надути цени на трансфери и заплати на футболистите, които са изплатени под масата по време на ковид кризата. 

Освен разследваният тимът записа рекордни финансови загуби и доста слаби резултати. Ювентус вече два поредни сезона не може да стане шампион на Италия, а през този сезон също изглежда невъзможно да вземе Скудетото. Освен всичко това тимът отпадна още в груповата фаза на Шампионската лига и ще играе в Лига Европа напролет. 

Според информациите именно Джон Елкан - собственикът на ФИАТ и основният благодетел на клуба ще реши кой ще влезе в новия борд на директорите.