ФИФА и УЕФА изпратиха представители на днешния извънреден конгрес на БФС, на който те държаха реч. Двете институции благодариха на Борислав Михайлов , но Сервет Ямдърджъ от европейската футболна централа обяви в прав текст един от големите проблеми на родния футбол. Той разкри, че прекалено често фокусът пада върху политически противопоставяния и юридически битки.

"Българският футбол премина през много предизвикателства през последните години. Прекалено често фокусът падаше върху политически противопоставяния и юридически битки. Резултатите на най-високо ниво са далеч от очакванията и по този начин не помагат за изграждане на подкрепа от страна на обществото.

Докато българският футбол пише новата глава в развитието си днес, бих искал да използвам възможността да изразя специалното уважение на УЕФА към господин Борислав Михайлов. Имал съм привилегията да работя с Боби в изпълнителния комитет на УЕФА и неговата страст към футбола винаги е била водеща в работата му. Боби, от името на УЕФА бих искал да благодаря за приноса ти към играта и да те поздравя за изключителната ти кариера. Знам, че можем да разчитаме на теб и в бъдеще", каза Сервет Ямдърджъ.

Представителят на ФИФА Нутар Ахалкадзе пък каза: "Накрая бих искал да използвам възможността да кажа няколко искрени и сърдечни думи и да подчертая изключителното уважение към господин Борислав Михайлов. Имал съм привилегията да познавам и работя заедно с Боби, както във функцията му на президент на БФС, така и като член на комисията по развитие на футбола във ФИФА и член на изпълнителния комиетт на УЕФА. Вашата отдаденост на футболната игра винаги е била образцова и за пример. Скъпи Боби, от името на ФИФА позволи ми да изразя огромното си уважение към невероятната ти кариера и постиженията ти, както и фантастичната ти работа и отдадеността ти към футбола. Благодаря ти от сърце!"

Два часа след началото на заседанието беше приета точка първа Отчет за изпълнението на Програма на БФС за развитието на футбола за 2022 и 2023 г. В момента тече представянето на Отчета на футболния съюз за 2022-ра и 2023-та година.

Снимка: Спортал