Утре започва 22-то Световно първенство, а TrafficNews ще Ви покаже и последната група на Мондиала в Катар.

В група Н попаднаха Португалия, Уругвай, Гана и Южна Корея. Голямата мечта на Кристиано Роналдо е да спечели и световната титла - реално единственият значим трофей, който никога не е печелил. Португалците определено имат много силен отбор, който може и да направи чудеса в Катар, но срещу тях ще се противопоставят и доста корави отбори. Уругвай е отбор, който винаги е способен на изненади на Мондиали, а през 2010-а година тимът дори достигна до четвъртото място. Гана пък има да разчиства сметки именно с Уругвай, защото през 2010-а година именно урусите отстраниха ганайците на четвъртфиналите и ги лишиха от това да станат първият африкански тим на полуфиналите на Световно. Тогава Луси Суарес, който ще играе и сега спаси с ръка от голлинията удар на Гана. Суарес беше изгонен, а Гана получи дузпа, но Асамоа Гиан я пропусна в последните секунди на продължението, а след това Уругвай отстрани Гана при дузпите. Южна Корея също не е отбор, който трябва да е подценявана, а на миналия Мондиал именно азиатците отстраниха защитаващия титлата си Германия.

Мачовете ще се играят в Ал Раян, Доха, Ал Вакра и Лусаил. 

Първите срещи са на 24 ноември Уругвай - Южна Корея от 15:00ч. и Португалия - Гана от 18:00ч. 

Ето и пълната програма на група Н:

24 ноември 15:00ч. Уругвай - Южна Корея Ал Раян

24 ноември 15:00ч. Португалия - Гана Доха 

28 ноември 15:00ч. Южна Корея - Гана Ал Раян 

28 ноември 21:00ч. Португалия - Уругвай Лусаил 

2 декември 17:00ч. Гана - Уругвай Ал Вакра 

2 декември 17:00ч. Южна Корея - Португалия Ал Раян 

Португалия

Португалия тръгва с големи амбиции за Мондиала в Катар, а освен това отборът разполага отново с много силни единици водени и от звездата си Кристиано Роналдо. Най-вероятно това ще е последният шанс на Роналдо да участва на Световно първенство, което пък за него ще бъде общо пето поредно. Звездата на португалците обаче е в доста лоша форма, а освен това нападна жестоко клуба си Манчестър Юнайтед точно преди Мондиала, което може и да повлияе негативно. Особено и връзката между Роналдо и съотборника му Бруно Фернандеш. Отношенията между двамата след интервюто са доста хладни по време на лагера на португалците преди Световното. 

Португалия не стигна никак леко до Катар, след като загуби битката в групата си за класиране срещу Сърбия и то след загуба като домакин. Тимът трябваше да минава през баражите, където отстрани Северна Македония в директния мач за класиране. 

Фернандо Сантош влезе в историята на португалския футбол, извеждайки страната през 2016-а година до първата европейска титла. Той е начело на отбора от 2014-а година и това ще е негов четвърти голям футболен форум с Португалия и общо шести, след като има две и с Гърция. Освен двата национални отбора Сантош е води още клубове от Португалия и Гърция.

Освен голямата си звезда Роналдо португалците ще разчитат много и на много други класни играчи като Жоао Кансело, Пепе, Данило Перейра, Рафа Герейро, Рубен Диаш, Бруно Фернандеш, Бернардо Силва, Жоао Феликс и Рафаел Леао. 

Извън състава заради контузия остана Диого Жота от Ливърпул, а ветераните европейски шампиони Жоао Моутиньо и Жозе Фонте не получиха доверието на Сантош за Мондиала в Катар. 

Шансовете Португалия да спечели трофея са оценени на 15. 

Вижте състава на Португалия за Световнотo:

Вратари: Диого Коща (Порто), Руи Патрисио (Рома), Жозе Са (Уулвърхемптън)

Защитници: Жоао Кансело (Манчестър Сити), Диого Далот (Манчестър Юнайтед), Пепе (Порто), Рубен Диаш (Манчестър Сити), Данило Перейра (Пари Сен Жермен), Антонио Силва (Бенфика), Нуно Мендеш (Пари Сен Жермен), Рафаел Герейро (Борусия Дортмунд)

Халфове: Уилям Карвальо (Реал Бетис), Рубен Невеш (Уулвърхемптън), Палиня (Фулъм), Бруно Фернандеш (Манчестър Юнайтед), Витиня (Пари Сен Жермен), Отавио (Порто), Матеуш Нунеш (Уулвърхемптън), Бернардо Силва (Манчестър Сити), Жоао Марио (Бенфика)

Нападатели: Кристиано Роналдо (Манчестър Юнайтед), Жоао Феликс (Атлетико Мадрид), Рафаел Леао (Милан), Рикардо Орта (Спортинг Брага), Андре Силва (РБ Лайпциг), Гонсало Рамош (Бенфика)

Уругвай

Двукратният световен шампион не е вдигал трофея от 1950-а година и дълги години не можеше да стигне до полуфиналите преди да го направи през 2010-а година. Първенството за Уругвай ще е последният Мондиал за легендарните ветерани Луис Суарес, Фернандо Муслера, Диего Години, Мартин Касерес и Единсон Кавани, които имат толкова опит и са играли в много битки, които са определяли и важни трофеи, че няма да е изненада ако тимът дори спечели групата. Отборът разполага и с ново поколение, което също вече направи сериозна кариера, а останалата част тепърва започва най-хубавите си години и определено се вижда, че при урусите има бъдеще дори след края на кариерата на хора като Суарес и Кавани. Целта на Уругвай е задължително да мине групата и да продължи към елиминациите. Урусите не са отпадали в групова фаза на Световно от 2002г. 

Уругвай завърши трети в групата след Бразилия и Аржентина и си осигури директно място за Мондиала в Катар. 

Младият специалист Диего Алонсо пое тима през миналата година и това ще е негов първи Мондиал. Той води няколко латински отбори, а последно беше треньор на Интер Маями от МЛС. В кариерата си е играл като футболист в Испания за отборите на Валенсия и Малага. 

Луис Суарес продължава да бъде най-големият фактор в отбора, въпреки че вече не играе в Европа. Както вече и споменахме освен Суарес тимът ще разчита и на още ветерани като Фернандо Муслера, Диего Години, Мартин Касерес и Единсон Кавани, а освен тях отборът разполага и с новите лидери на отбора като Родриго Бентанкур, Дарвин Нунес, Хосе Мария Хименес, Матиас Оливера, Роналд Араухо, Федерико Валверде. 

Извън отбора остана друг от легендарните ветерани на Уругвай - Кристиан Стуани. 

Уругвай да спечели световната титла е оценен на 50. 

Вижте отбора на Уругвай за Мондиала:

Вратари: Фернандо Муслера (Галатасарай), Серхио Рочет (Насионал), Себастиан Соса (Индепендиенте)

Защитници: Гийермо Варела (Фламенго), Диего Годин (Атлетико Минейро), Мартин Касерес (Лос Анджелис Галакси), Хосе Мария Хименес (Атлетико Мадрид), Матиас Оливера (Наполи), Себастиан Коатес (Спортинг Лисабон), Роналд Араухо (Барселона), Матиас Виня (Рома), Хосе Родригес Бебанс (Насионал)

Халфове: Мануел Угарте (Спортинг Лисабон), Родриго Бентанкур (Тотнъм), Хорхиан де Араскаета (Фламенго), Матиас Весино (Лацио), Федерико Валверде (Реал Мадрид), Лукас Торейра (Галатасарай), Факундо Торес (Орландо Сити), Факундо Пелистри (Манчестър Юнайтед)

Нападатели: Луис Суарес (Насионал), Единсон Кавани (Валенсия), Дарвин Нунес (Ливърпул), Максимилиано Гомес (Трабзонспор), Агустин Канобио (Атлетико ПР)

Гана 

Гана определено вече не е онзи отбор, който достигна до четвъртфиналите през 2010-а година в ЮАР и беше на една дузпа от това да стане първият африкански отбор на полуфиналите на Мондиал. Играчи като Мунтари, Гаян, Сарпей, Менса, Боатенг отдавна се отказаха от националния отбор. Сега шансовете на отбора са свързани най-вече с Томас Партей от Арсенал, който се намира в страхотна форма. Определено ще е чудо ако Гана успее да елиминира в групата някой измежду Уругвай и Португалия. 

За да стигне до Мондиала Гана трябваше да отстранява един от най-постоянните отбори на Световно от Африка - Нигерия. Ганайците успяха да се справят след като спечелиха след гол на чужд терен - 0:0 в Гана и 1:1 в Нигерия. 

Ото Адо направи сериозна кариера в Бундеслигата, участва и на Мондиала през 2006г. с Гана, а сега ще изведе страната и като треньор на Световно. Кариерата му кариера започна в Германия и премина основно като помощник преди през тази година да поеме мъжкия отбор на Гана. 

Томас Партей е моторът на отбора и именно от него ще се разчита много за добро представяне. Халфът на Арсенал се намира и в страхотна форма, което дава надежди на ганайците. Покрай него са и опитните братя Аю, както и още не малко играчи от топ 5 първенствата. 

Доста изненадващо Жефри Шлуп от Кристъл Палас отпадна от отбора за Катар. 

Сензационно Гана да достигне до титлата е с коефициент 300.

Вижте състава на Гана за Мондиала:

Вратари: Манаф Нуруден (Юпен, Белгия), Данлад Ибрахим (Асанте Котоко), Лоуренс Ати-Зиги (Санкт Гален, Швейцария)

Защитници: Денис Одой (Фулъм, Англия), Тарик Лампти (Брайтъ, Англия), Алиду Сейду (Клермон, Франция), Даниел Амарти (Лестър, Англия), Джоузеф Айду (Селта, Испания), Александър Джику (Страсбург, Франция), Мохамед Салису (Саутхямптън, Англия), Абдул-Рахман Баба (Рединг, Англия), Гидеон Менса (РБ Залцбург, Австрия)

Халфове: Андре Айю (Ал-Сад, Катар), Томас Парти (Арсенал, Англия), Елиша Овусу (Генк, Белгия), Салис Абдул Самед (Ланс, Франция), Мохамед Кудус (Аяк», Нидерландия), Даниел-Кофи Киере (Фрайбург, Германия)

Нападатели: Даниел Африйе (Хартс оф Оук), Камал Дин Сулемана (Рен, Франция), Исааку Абдул Фатаву (Спортинг, Португалия), Осман Букари (Цървена Звезда, Сърбия), Иняки Уилямс (Атлетик Билбао, Испания), Антоан Семеньо (Бристъл Сити, Англия), Джордан Айю (Кристъл Палас, Англия), Камал Сова (Брюж, Белгия).

Южна Корея 

Южна Корея не е изпускала Мондиал от 1986, но от домашния Мондиал, когато направи чудото и достигна до полуфиналите тимът не е достигал до топ 4, а само още веднъж мина групите през 2010-а година, когато отпадна на осминафиналите. Отборът отстрани Германия на Миналия Мондиал, но мачът остана само в историята, защото корейците отпаднаха заедно с немците в групата си. Сега водени от една от звездите на Тотнъм Хюн-мин Сон отборът има надежди на по-добро представяне, но имайки предвид и групата ще е доста голяма изненада ако азиатците успеят да продължат към осминафиналите. 

Корейците не успяха да спечелят групата си и завършиха втори пред победителя Иран, но това не ги спря за Мондиала, защото оставиха далеч зад себе си третия ОАЕ, който игра на бараж, но не успя да го преодолее. 

Португалецът Пауло Бенто, който Португалия преди това на два големи футболни форума е наставникът на корейците. Дали пък именно Бенто няма да стъжни живота на сънародниците си и да направи изненадат. Той е вече доста опитен треньор и освен, че това ще е му е третият голям футболен форум Бенто води и Спортинг Лисабон, Олимипакос, Крузейро и китайския Лианджинг. 

Именно на звездата на Тотнъм Хюн-мин Сон корейците разчитат най-много. Отборът няма много играчи в Европа, но друг, който трябва да споменем е играчът на лидера в Серия А Наполи - Ким Мин-джае. 

Опитните Лий Йонг и Нам Тае-хей отпаднаха от списъка на Бенто за Мондиала. 

Шансовете Южна Корея да вдигне трофея са оценени на 300. 

Вижте отбора на Южна Корея за Световното:

Вратари: Ким Сун-гю (Ал Шабаб), Джо Хюн-ву (Улсан Хюндай), Сон Бум-кюн (Джонбук Хюндай Моторс);

Защитници: Ким Юн-гвон (Улсан Хюндай), Ким Джин-су (Джонбук Хюндай Моторс), Хон Чул (Даегу ФК), Ким Мин-джае (Наполи), Квон Кюн-вон (Гамба Осака), Ким Моон-хван (Джонбук Хюндай Моторс), Ким Тае-хван (Улсан Хюндай), Чо Ю-мин (Даежон), Йоон Джон-гю (ФК Сеул);

Халфове: Хюн-мин Сон (Тотнъм), Ву-йон Ю (Ал Сад), Лий Джае-сун (Майнц 05), Хий-чан Хван (Уулвърхемптън), Чан-хун Квон (Гимчеон), Ин-беом Хван (Олимпиакос), Сан-хо На (ФК Сеул), Юн-хо Сон (Шандонг), Сюн-хо Пак (Джонбук Хюндай Моторс), Мин-кю Сон (Джонбук Хюндай Моторс), Ву-йон Джо (Фрайбург), Кан-ин Лий (Майорка);

Нападатели: Уй-джо Хван (Олимпиакос), Гю-сюн Чо (Джонбук Хюндай Моторс)