Шведският полузащитник Кристофър Олсон е на командно дишане в болница, след като е колабирал в дома поради мозъчно заболяване, съобщи неговият датски клуб Мидтиланд.

28-годишният футболист, който имаше и престои в английския Арсенал като тинейджър, не е играл за Мидтиланд от декември, а отсъствието му породи нарастващи спекулации.

От клуба информираха в изявление на официалния си уебсайт: "С оглед на нарастващите слухове и спекулации, които се разпространяват относно причината за отсъствието на Кристофър Олсон, ние сме принудени да направим това съобщение пред обществеността. 28-годишният шведски национал изгуби съзнание в дома си във вторник, 20 февруари и беше преместен в университетската болница в Орхус, където е приет и е на вентилатор. Кристофър Олсон е засегнат от очевидно остро заболяване, свързано с мозъка, което не е причинено от каквото и да е самонараняване, нито причината се дължи на външни фактори. Екип от водещи датски медицински експерти в момента работи усилено, за да постави диагноза за започване на правилното лечение".

Мидтиланд призова за "уважение и разбиране" и добави: "Всички в клуба, разбира се, дълбоко повлияни от внезапното заболяване на Кристофър и мислите, и цялата ни подкрепа са с него и семейството му".

Арсенал също пожела в социалните мрежи на Олсон, който има 47 мача за националния тим на Швеция, "пълно и бързо възстановяване".

Шведският футболист премина при лондончани от Норкьопинг още като 16-годишен и записа участие при мъжете, влизайки като резерва в мач срещу Уест Бромич в турнира за Купата на лигата в Англия.