Българският национален отбор по футбол бе поставен в отбора на големите липсващи на предстоящия Мондиал 2018 в Русия в деня на тегленето на жребия за определянето на групите в Москва. Подборката е на френското издание quest-france.fr, който обаче уточнява, че е избрал България не заради моментната форма, а заради минали успехи. Явно във Франция не са забравили Парк де Пренс 1993 година.

21-ото Световно първенство по футбол все още е с 32 отбора, но се движи към времето, когато на Мондиал ще играят 48 страни. Нашето мнение е, че този турнир не показва всичко най-добро. Най-големият липсващ безспорно е четирикратният световен шампион Италия, а публиката няма да види и три финалиста от миналото. Това са Холандия (полуфиналист от 2014-а година и финалист от 2010-а година), както и Чехия и Унгария. Липсват също така и пет бивши полуфиналисти: Австрия, САЩ, Чили, България и Турция, както и полуфиналистът от Евро 2016 Уелс със своята голяма звезда Гарет Бейл, пише изданието, цитирано от sportal.bg.

В същото време новите лица са само две: Исландия и Панама, което показва, че географията на футбола на най-високо ниво не се разширява така бързо, колкото би се искало на хората от ФИФА. Но всички, които са имали успехи, и сега ги няма, имат следващ шанс, пише още изданието.