На 12 декември 2013г. се играе последният мач на стадион "Христо Ботев". Тогава Ботев прави 0:0 с Берое, а двубоят се оказва последния за следващите почти 10 години, в които тимът не играе у дома. 

Нагласите на феновете са съвсем различни тогава и те смятам, че до 2-3 години ще се завърнат на съоръжението. Строежът обаче спира и чак след почти 10 години чисто новият стадион ще бъде открит утре. 

В тогавашния сезон 2013-2014 Ботев се бори за участие в Европа и турнира за Купата. В края на сезона тимът е четвърти и играе финал за Купата, който губи от Лудогорец, но успява да се класира за Лига Европа. Берое пък завършва осми във въпросния сезон, който е първият след доста дълга пауза, в който се завръщат плейофите в елита. 

Двубоят на 12 декември 2013г. се игра в много студено време. Двата отбора не успяват да направят кой знае колко хубав двубой, а зрителите са малко над 3000. Съдия на срещата е Станислав Тодоров. 

Освен сбогуване с Колежа феновете на Ботев се си взимат довиждане в тази среща и с Тодор Неделев, който заминава за Майнц. Неделев влиза като резерва в 46-та минута на мястото на Вандер, а след края на мача хвърля фланелки на феновете. 

Тогава вече е срутена Трибуна Изток, защото първоначално е решено да се прави трибуна по трибуна и Ботев да остане да си домакинства на стадиона. След това обаче е взето решение стадионът да бъде напълно разрушен и тимът да домакинства на клубната база в Коматево. 

Утре Ботев се завръща на Колежа, а двубоят с Левски започва в 20:00ч. Преди това ще има концерт от 15:30ч., а в 18:30ч. ще се проведе и официалната церемония по откриването. 

Ботев: Адам Стаховяк, Йордан Христов, Сивард Спрокел, Бобан Грънчаров, Веселин Минев, Георги Сърмов, Вандер (Тодор Неделев 46 мин.), Анисе, Мариян Огнянов, Ромарио Кортзорг (Томаш Иршак 87 мин.), Иван Цветков (Луис Педро 65 мин.)

Берое: Иван Караджов, Пламен Крумов, Иво Иванов, Борислав Стойчев, Веселин Пенев, Игор Джоман, Здравко Илиев, Елио Мартинс, Георги Андонов (Георги Динков 90+1 мин.), Давид Каядо (Георги Костадинов 90+2 мин.), Венцислав Христов (Мартин Райнов 79 мин.)