Полша е все по-близо до елиминациите на Мондиала в Катар, след като победи с 2:0 Саудитска Арабия. Пьотр Желински успя да открие, а звездата на тима Робърт Левандовски удвои и за първи път се разписа на Мондиал. 

Саудитците започнаха по-добре, но така и не успяха да създадат много чисто голово положение пред Шчесни.

В 39-та минута Левандовски подаде към Пьотр Желински, който с мощен удар откри резултата. 

В 43-та минута след преглед с ВАР беше отсъдена дузпа за Саудитска Арабия, след като Биелик фаулира Ал-Шехри в наказателното поле. Салем Ал-Давсари обаче пропусна, след като Шчесни спаси удара, а след това вратарят на поляците отрази и добавката. 

След центриране от левия фланг в 63-ата минута, Аркадиуш Милик плонжира и отправи изстрел с глава. Токата обаче рикошира в напречната греда.

Само три минути по-късно поляците стигнаха до ново чисто положение, но отново нацелиха греда, след удар на Робърт Левандовски. 

В 82-та минута Ал Малки сгреши фатално, след като не успя да овладее топката на границата на пеналта, Левандовски откардна кълбото и без проблем вкара за 2:0. Това беше първи гол на Световно головата машина на Полша, който в предните си четири мача на Мондиали не беше вкарвал, а в първия мач в групата срещу Мексико пропусна дузпа. 

Левандовски можеше да вкара и втори гол, той се озова сам срещу вратаря и той тръгна да го прехвърля, но бранител на саудитците успя да избие в корнер. 

С успеха Полша събра четири точки и е лидер в групата, а Саудитска Арабия за момента е на второто място с 3 точки.

В другия мач от групата днес Аржентина играе срещу Мексико. 

Полша: Войчех Шчесни, Мати Кеш, Якуб Кивиор, Камил Глик, Бартош Бережински, Кристиян Биелик, Аркадиуш Милик, Гжегож Крихояк, Пьотр Желински (Якуб Камински 63 мин.), Пшемислав Франковски, Роберт Левандовски 

Саудитска Арабия: Мохамед Ал-Уваис, Абдула Ал-Амри, Али Ал-Булеахи, Мохамед Ал-Брeйк (Султан Ал-Ганам 65 мин.), Сауд Абулхамид, Абдулела Ал-Малки, Сами Ал-Наджи (Науаф Ал-Абид 46 мин.) , Мохамед Кано, Ферас Ал-Брикан, Салем Ал-Давсари, Салех Ал-Шехри