На събитие посветено на 120-годишнината от една от най-големите легенди на Ботев Никола Щерев - Старика бяха показани уникални свързани с историята на Ботев, както и лични вещи на Старика. Церемонията се състоя в DoubleTree by Hilton, а организатори бяха от фондация "Жълто и черно". 

Никола Щерев - Старика е роден през 1903г. в Пловдив и една от първите големи легенди на клуба. Започва да играе футбол в отбора на Бай Ганьо, който през 1917г. се присъединява към Ботев. Носи първата шампионска титла през 1929г., когато с негов победен гол Ботев побеждава Левски с 1:0 и то насред София. 

Участва и на Олимпиада през 1924г. в Париж като е част от националния отбор на България по футбол. 

Завършва треньорска школа в Австрия и обучава млади футболисти в Пловдив. Смята се за основателя на Детско юношеската школа на Ботев. 

Старика умира на 27 декември 1972г. в Пловдив. 

Известната пловдивска певица джаз певица Мирослав Кацарова, която е внучка на Никола Щерев разказа интересни случки свързани с дядо и. 

Стефан Попов и гл. ас. Видин Сукарев разкараха историята на Старика и интересни факти за него. 

На събитието присъстваха и част от легендите на Ботев - Иван Глухчев, Марин Бакалов, Трифон Пачев, Костадин Костадинов, Атанас Пашев, Коста Танев, Тодор Зайцев и Лилчо Арсов. 

Бяха показани реликви като тимов лист на стартовия състав преди шампионския мач, билет за финалния мач, шампионски медал от 1929г., значка, която е връчена на Никола Щерев от клуба, клубната емблема на отбора на Бай Ганьо, капитанската лента на Никола Щерев, купа подарена от Аустрия Виена по време на приятелски мач в Пловдив, флагчета на клуба на привържениците от 20-те години на миналия век, лични кънки и ски на Никола Щерев и много други.