Ще има Пловдивско дерби и в Трета лига между Ботев Локо, това потвърди председателят на ЗС Пловдив към БФС Огнян Златков пред TrafficNews

Дубълът на Ботев и дубълът на Локомотив са подали заявки за новия сезон в Югоизточната Трета лига. Срокът затова беше до края на миналата седмица. 

Дубълът на Локо изигра силен минал сезон и завърши на 9-то място. Ботев 2 пък изпадна от Втора лига, след като предните два сезона игра във второто ниво на българския футбол. 

Все още не е ясно кои стадиони ще заявят двата отбора. През миналия сезон Локо 2 игра на централния терен на "Лаута" и в Садово. Ботев почти сигурно ще домакинства на централния терен на клубната база на "канарчетата" в Коматево, но не е изключено да заяви и стадион "Христо Ботев" особено за дербито с Локомотив. 

Дербито между дублиращите отбори може да се играе на основните стадиони на Ботев и Локомотив, но много зависи и от това дали няма да съвпаднат с мачове на първите отбори. 

Последното дерби между дублиращите отбори на Ботев и Локомотив се игра на 2 ноември 2009г. Тогава на "Лаута" в двубой от тогавашната група на Дублиращите отбори Локомотив победи с 3:2. Головете за Локо вкарват Емил Стоев - Бадема на два пъти и Стайко Стойчев, а за Ботев се разписват Илиян Йорданов и Васил Кочев. 

Припомняме, че сезонът в елита ще започне с Пловдивско дерби между Ботев и Локо. 

През новия сезон ще има и още няколко пловдивски дербита, защото в групата е и отборът на Спартак (Пловдив), който завърши 7-ми през миналия сезон, но сега има амбиции да направи по-добър сезон и да бъде в челните места.

Жребият за програмата за новия сезон в Югоизточната Трета лига ще се тегли около 18-19 юли.

Заявки са подали всички отбори, които имат право да играят в групата - изпадналите от Трета лига - Созопол и Ботев 2, както и спечелилите промоция Арда 2 и ФК Секирово. 

В групата остава Несебър, който се отказа от промоция във Втора лига, а мястото на тима беше заето от Черноморец (Бургас).

От Югоизточната Трета лига изпаднаха Сливен, Борислав (Първомай), Верея (Стара Загора). 

Ето и пълния състав на Югоизточната Трета лига: 

1. Созопол 

2. Ботев (Пловдив) 2 

3. Несебър 

4. Гигант (Съединение)

5. Загорец (Нова Загора) 

6. Саяна (Хасково)

7. Розова долина (Казанлък) 

8. Спартак (Пловдив) 

9. Асеновец (Асеновград) 

10. Локомотив (Пловдив) 2 

11. Ямбол 

12. Родопа (Смолян) 

13. Димитровград

14. Сокол (Марково)

15. Левски (Карлово)

16. Карнобат 

17. Берое (Стара Загора) 2

18. Атлетик (Куклен) 

19. ФК Секирово (Раковски) 

20. Арда 2 (Кърджали)