Племенникът на Йордан Лечков и двукратен шампиона на България с Лудогорец Иван Стоянов поема тима на Сливен. Отборът се завърна в Югоизточната Трета лига, но е на 17-то място със само една победа и едно равенство от седем мача. 

Ръководството на тима реши да освободи досегашния треньор Александър Балездеров и да назначи Стоянов. За Стоянов Югоизточната Трета лига е достатъчно добре позната. Той беше футболист и играещ помощник-треньор на Загорец, но през миналата година беше изхвърлен за една година от терените, след като по време на двубой между Загорец и Несебър се нахвърли на рефера Десислав Сталев. 

Наказанието е от 6 юни 2022 до 6 юни 2023, но Стоянов може да бъде треньор, защото са му спрени само състезателните права. 

Иван Стоянов направи сериозна кариера след Сливен, той игра за ЦСКА и Лудогорец, където беше титуляр и основен футболист дълги години. Спечели два пъти титлата с Лудогорец, веднъж Купата и Суперкупата. След това смени няколко отбора като Верея, Монтана, Ботев, Етър, преди да заиграе в Трета лига за тима на Загорец. Той е и бивш национал с 12 мача за България. В чужбина игра за руския Алания и втория отбор на Щутгарт.