Мъжкият национален отбор по футбол записа снощи убедителна победа в контрола с 4:1 срещу Грузия. До този момент националите не бяха вкарвали четири гола в един мач от доста дълго време. 

За последно това се случи на 6 септември 2016г. след успех с 4:3 над Люксембург. Мачът беше от световните квалификации и се игра на националния стадион Васил Левски. Димитър Рангелов, Марселиньо, Ивелин Попов и Александър Тонев вкара головете за "лъвовете" тогава, а последните минути бяха доста драматични. Люксембург изравни в първата минута от добавеното време, но в ответната атака Александър Тонев донесе успеха на България. 

Вчера за националите се разписаха Тодор Неделев, Димитър Илиев, Спас Делев и Андреа Христов, а Неделев се отличи и с две асистенции. 

Националите записаха и друго нещо, което не беше се случвало от доста отдавна - две поредни победи. За последно подобно нещо се случи през 2018-а година, когато националите записаха четири поредни победи. 

С равенството на Швейцария снощи срещу Северна Ирландия България запази макар и малки шансовете си за класиране. Тимът трябва да спечели следващите си три срещи в квалификациите и ще завърши на второто място в крайното класиране. При всякакъв друг развой националите няма да имат шанс за втората позиция, която дава право на бараж за класиране на Световното. При равни точки с Швейцария "кръстоносците" ще имат предимство пред националите, защото имат по-добри показатели - голова разлика и директни мачове.