Легендарният бразилски футболист Пеле направи специална публикация в социалните мрежи, с която успокои своите фенове след тревожната новина на в. "Фоля ди Сао Пауло", че лекарите са спрели лечението на рак на дебелото черво, тъй като тялото му вече не реагира на прилаганата химиотерапия. Според информацията, знаменитият нападател е поставен на палиативни грижи, за да се успокоят болките му и той живее последните си дни.

„Приятели, искам всички да бъдете спокойни и позитивни. Аз съм силен и изпълнен с надежда. Следвам своята терапия, както обикновено. Искам да благодаря на целия медицински и сестрински екип за помощта, която получавам. Имам силна вяра в Господ и всяко съобщение, което получавам от вас ме държи пълен с енергия. Гледайте Бразилия на световното първенство. Благодаря за всичко“, написа Пеле в социалните мрежи.

Публикацията на Краля на футбола беше предшествана от официално изявление на болницата „Алберт Айнщайн“, в която 82-годишният трикратен световен шампион е настанен в последните дни. Лекарите обявиха, че Пеле се повлиява добре на прилаганото лечение на респираторна инфекция и в последните 24 часа не се наблюдава влошаване на състоянието му.

Както е известно, бразилската легенда беше хоспитализиран миналия вторник заради отоци по цялото тяло и сърдечна недостатъчност. В четвъртък от болницата обявиха, че Краля на футбола е в стабилно състояние. Дъщерята на Пеле излезе с официално съобщение, че нищо не застрашава живота на баща ѝ.