Рекорд, който не помни подобно нещо от доста време падна още в първия кръг на елитната ни футболна група. Двама треньори бяха уволнени още след първия кръг на шампионата, а още по-интересно беше, че те се разделиха с постовете си след като се срещнаха един срещу друг.

Любослав Пенев от ЦСКА-София и Тодор Киселичков от ЦСКА 1948 вече не са треньорите на въпросните отборите, след като в първия кръг ЦСКА-София победи с 4:2 ЦСКА 1948. Реално двубоят премина през доста обрати, първо ЦСКА-София поведе, а след това ЦСКА 1948 направи пълен обрат до 2:1, ЦСКА-София спечели срещата с 4:2, но само няколко часа по-късно треньорите бяха сменени.

На мястото на Любослав Пенев дойде Стойчо Младенов, който се завърна след близо 5-годишно отсъствие от българския футбол. Младенов беше треньор в Казахстан и вдигна купата на страната.

Тодор Киселичков беше заменен от Мирослав Миндев в ЦСКА 1948.

Отдавна треньорските ни смени в елита не са някакви изненада, но определено беше доста шокиращо още в първия кръг да бъдат освободени треньори.

От отборите в елитната ни група единствено Николай Киров в Арда и Илиан Илиев в Черно море изкараха целия минал сезон и продължават да бъдат треньорите на отборите и през този сезон. Това е красноречиво и относно треньорските смени. В този период всички останали 12 тима в елита смениха по два, а някои и по три треньора. Може би най-любопитна е ситуацията със Златомир Загорчич в Славия, който започна изминалия сезон 2020-2021, беше уволнен през септември, Славия назначи Александър Траханов, който също се завърна в клуба, но през април на поста отново се завърна Загорчич, който е треньор и в момента.

Интересно е да се види колко треньорски глави ще паднат през този сезон и дали няма да бъдем свидетели на рекорд, след като още в първия кръг имахме две смени.