Аякс отстрани новия си изпълнителен директор Алекс Крус заради подозрение, че е използвал вътрешна информация и е участвал в търговия с акции на "бяло-червените", съобщиха от клуба. От борда заявиха, че Крус е купил повече от 17 хиляди акции на четирикратния клубен шампион на Европа само седмица преди планираното му назначение да бъде обявено на 2 август миналата година.

"Външен правен съвет показва, че той вероятно е участвал в търговия с вътрешна информация", се казва в изявлението на борда на Аякс. Крус все още не е коментирал настоящата ситуация. Той вече каза пред нидерландската информационна агенция АНП, че ще поиска решение от финансовата служба АФМ относно неговите дейности. Отстраняването му е поредният обрат в драматичния сезон за Аякс, в който бяха уволнени техническия директор и старши треньора на гранда от Амстердам. Това се случи в рамките на само няколко месеца след назначаването им.

Това е пореден скандал с директор в клуба, след като една от клубните легенди Марк Овермарс беше уволнен заради неприлични съобщения срещу служителки в клуба.

За кратко Аякс дори се озова на последно място в класирането в шампионата за първи път в своята история. В момента амстердамци са на пета позиция, на 28 точки зад лидера ПСВ Айндховен, въпреки че похарчиха над 100 милиона евро за нови футболисти. 49-годишният Крус, бивш директор на АЗ Алкмаар и Го Ахед Ийгълс, започна официално работа в Аякс на 15 март тази година.

Нови проблеми за Марк Овермарс - изгърмя от футбола за една годинаПричината е обвиненията на служителка на Аякс срещу бившия футболист