Ден преди гостуването на Лудогорец на Андерлехт в Лигата на конференциите, официално бе открит централен фенклуб на българския шампион в Белгия, пише dsport. Това стана на специална церемония, на която присъства цялото ръководство на шампионите, което е с отбора за европейския мач.

Организация наброява над 600 човека, като почти всички ще присъстват на двубоя на Лото Парк в Брюксел. „Ние сме с Лудогорец от дълго време. Ходили сме на почти всички гостувания в Европа. Има много българи в Белгия, които подкрепят отбора. Над 1200 човека ще бъдем на мача“, каза председателя на фенклуба Шехсин Ахмед.

Откриването уважи и завеждащият консулската служба към посолството ни в Брюксел Малин Месалски.

Спортният директор на Лудогорец Георги Караманджуков обяви, че ще подари своя последен златен медал от Суперкупата на България, заедно с тези на Ангел Петричев, Александър Александров и Козмин Моци, на децата, които присъстваха на учредяването на фенклуба.

„Знам какво значи Лудогорец за всички вас в Брюксел. Общуваме последните години, виждаме се. Бях чувал на думи, но не бях идвал тук. Наистина съм впечатлен“, каза изпълнителният директор на тима Ангел Петричев.

„Това, което ни накарахте да почувстваме и да усетим е, че българите и българското го има и са задружни, и се подкрепяме.“, допълни президентът на тима Александър Александров.

„Дано утре, след мача, празнуваме заедно“ каза Моци.

Организаторите изтъкнаха, че имат амбиция да създадат футболна школа Лудогорец в Белгия, а освен това първото мероприятие ще бъде организиран турнир между представители на различните градове. Най-много фенове има в Брюксел, Гент, Генк и Антверпен.