Вратарят на Манчестър Юнайтед е готов да пропусне първия двубой на Камерун от Купата на африканските нации, за да бъде на линия за дербито с Тотнъм, информира пресата. 27-годишният страж попадна в националния отбор на “непобедимите лъвове” за континенталния турнир, а първият двубой е на 15-и януари срещу Гвинея. Именно тази среща вероятно ще бъде пропусната от Онана, тъй като мача срещу “шпорите” е по-малко от 24 часа преди това.

Доста от информациите в пресата в последно време твърдят, че вратарят прави всичко възможно, за да остане на разположение на “червените дяволи” възможно най-дълго, тъй като е притеснен да не загуби титулярното си място от Алтай Байъндър. Все още съществува минимална възможност камерунеца дори напълно да се откаже от участие на Купата на африканските нации, за да остане на вратата на клубния си отбор.

Манчестър Юнайтед ще има още само един мач до края на месеца след този с Тотнъм и той ще е от четвъртия кръг за ФА Къп срещу победителя от сблъсъка Нюпорт Каунти и Ийстлей. При добро представяне на Камерун на Купата на Африка Онана може да пропусне и още три двубоя в началото на февруари, но това ще стане само и единствено, ако “непобедимите лъвове” достигнат финалните фази на турнира.

Странният случай с Андре Онана - играе два мача на два континента за 24 часаЮнайтед ще пусне вратаря си след мача с Тотнъм на 14 януари