Голяма бомба падна в Германия, след като Саарбрюкен от Трета лига отстрани гранда Байерн Мюнхен и настоящ шампион от Бундеслигата. В Саарбрюкен домакините обърнаха Байерн и спечелиха с 2:1, шокирайки футболния свят.

В среща от втория кръг в турнира мачът започна без изненада и Томас Мюлер откри в 16-та минута след топовен изстрел извън наказателното поле.

В края на полувремето обаче домакините изравниха, след голяма грешка в защитата и топката отиде при Лукас Бьодер, който подаде на Патрик Зонтхаймер, а той простреля Нойер за 1:1.

Байерн пусна тежката артилерия Гнабри, Мусиала и Коман, но и това не доведе до втори гол.

Вместо това шокът стана факт, след като домакините стигнаха до втори гол. В шестата минута от добавеното време Гаус вкара за Саарбрюкен и хвърли в екстаз Саарбрюкен.

Така Байерн за четвърта поредна година няма да спечели трофея - Купа на Германия. Последният път, когато Байерн грабна трофея беше през 2020-та година.

В този кръг отпадна и настоящия шампион в турнира РБ Лайпциг, който отпадна от Волфсбург. От Бундеслигата на този кръг отпаднаха още Кьолн, Майнц 05 и Хофенхайм. 

Жребият за осминафиналите е на 5 ноември.