Треньорът на Тотнъм Антонио Конте беше очаквано уволнен от клуба. Италианецът открито искаше това да се случи, а в последната си пресконференция говори скандални неща за клуба и съвсем очаквано беше уволнен. Отделно той отсъстваше близо месец заради операция, която не беше толкова тежка. 

От клуба обявиха, че помощникът на Конте - Кристиан Стелини ще води отбора до края на сезона. Негов помощник ще бъде Райън Мейсън. 

Очаква се Конте да поеме отбор от родната си Италия, а на този етап най-сериозен фаворит изглежда за поста на Симоне Индзаги в Интер. Конте е спряган и за нов наставник на ПСЖ, като тимът със сигурност ще освободи сегашния наставник Кристоф Галтие в края на сезона. 

Конте беше начело на Тотнъм от ноември 2021-а година и върна тима в Шампионската лига през миналия сезон. 

Сега обаче отборът има едва 3 победи в последните си 9 мача във всички турнири и въпреки, че е на четвъртото място в момента доста близо до него е Нюкасъл, а Ливърпул е на 7 точки. 

Тотнъм отпадна позорно от ФА Къп, след като загуби Шефилд Юнайтед, тимът е аут и от Шампионска лига след загуба в осминафиналите от Милан. 

Фаворит за поста на Конте е немецът Юлиан Нагелсман, който беше освободен от Байерн Мюнхен. Очаква се той да заеме поста през лятото.