Лацио официално потвърди за раздялата на Маурицио Сари след вчерашните информации, че треньорът на тима е подал своята оставка. От клуба добавиха, че досегашният му асистент Джовани Мартушиело ще води “орлите” временно, но все още не е ясно дали това ще е така до края на сезона, или за по-кратък период.

Сари пое Лацио през лятото на 2021 година, като в първия си сезон класира римляните на пето място в Серия “А", а през миналата кампания ги изведе до втората позиция и сребърните медали в първенството. През този сезон обаче резултатите на тима се влошиха и той е едва на деветото място с 12 победи, 4 равенства и 12 загуби в шампионатните си мачове.

Според “Спортиталия” Сари е обвинил играчите на отбора за своята оставка. “Видях, че вече не сте с мен. Някои от вас са твърде различни от това, което видяхме през миналия сезон. Реших да си подам оставката. Ако аз съм проблемът, ще отстъпя, за да можете да се осъзнаете през тази кампания”, са цитираните думи на специалиста.

Сред спряганите негови наследници на поста са както млади треньори като Игор Тудор и Рафаеле Паладино (Монца), така и бившият нападател на “бианкочелестите” Мирослав Клозе.