Реал Мадрид обяви официално, че запазва един от основните си играчи в последните години. Става въпрос за халфа Тони Кроос. В клуба остава и Лука Модрич. 

Двамата ветерани имаха примамливи оферти от Саудитска Арабия, но остават верни за още един сезон на Реал Мадрид, с който спечелиха половин дузина трофеи. 

Договорът между двете страни, който щеше да изтече в края на този месец, е бил предвиден да бъде подновен още през март, но едва сега се стигна до официализирането му. Така през август 33-годишният Кроос ще започне своя десети сезон на “Сантиаго Бернабеу”. Неговото оставане и било желано както от президента Флорентино Перес, така и от наставника Карло Анчелоти.

Бившият германски национал до момента е изиграл 417 мача за мадридчани, в които е забил 27 гола и е направил 89 асистенции. Световният шампион от Мондиал 2014 може да се похвали с впечатляващите 20 трофея с Реал Мадрид, сред които 4 от Шампионската лига и 3 от Ла Лига.

Тимът се раздели с голямата си звезда Карим Бензема, който отиде в Саудитска Арабия. Реал си осигури услугите на четирима нови.