Ливърпул официално обяви трансфера на Алексис Мак Алистър от Брайтън. 24-годишният световен шампион с Аржентина е първото ново попълнение на мърсисайдци за това лято. От клуба не обявяват нито цената, нито срока на договора, който е определен като "дългосрочен". Според "Скай спортс" първоначалната сума е около 35 милиона паунда, като тя може да нарасне до 55 милиона. "Би Би Си" добавя, че контрактът е за срок от пет години.

Мак Алистър ще играе на "Анфийлд" с фланелка с №10.

"Чувството е изключително. Това е сбъдната мечта. Невероятно е да съм тук и нямам търпение да започна. Исках да участвам от първия ден на предсезонната подготовка, така че е добре, че всичко вече е готово. Очаквам с нетърпение да се срещна с моите съотборници.

Това беше фантастична година за мен – Световното първенство, това, което постигнахме с Брайтън, но сега е време да помисля за Ливърпул и да се опитам да бъда по-добър играч и по-добро човешко същество всеки ден.

След като спечелих Световната купа, си казах, че искам да спечеля повече трофеи и мисля, че този клуб ще ми помогне да го направя. Това е целта и когато си в голям клуб като този, трябва да печелиш трофеи.

Откакто пристигнах тук, виждам колко голям е този клуб – играчите, които имаме, персоналът, всички. Наистина съм доволен и очаквам с нетърпение да играя за Ливърпул", заяви Мак Алистър, който е седмият аржентинец, който ще играе с екипа на мърсисайдци.