Най-успешният отбор в историята на Лига Европа Севиля назначи нов наставник, след като вчера уволни Хорхе Сампаоли.

Това е опитният баски специалист Хосе Луис Мендилибар, както се очакваше и от испанските медии. Договорът му ще бъде до края на сезона.

Мендилибар вече проведе тренировка с отбора и бе представен днес. Той има огромен стаж в испанския футбол, като е водил цели 448 мача в Ла Лига. В гореспоменатите мачове Мендилибар постига 128 победи и 125 равенства, като има 195 поражения.

През дългата си треньорска кариера 62-годишният специалист е водил тимове като Ейбар, Атлетик Билбао, Валядолид, Осасуна и Леванте, като за последно беше начело на Алавес.

Севиля отново е на ниво в Лига Европа, където е на четвъртфинал, но там ще срещне Манчестър Юнайтед. Турнирът обаче е единственият шанс на тима да играе в европейските клубни турнири през следващия сезон. 

Отборът отпадна от турнира за Купата на краля, а в Ла Лига се бори за оставането си в групата. 

В момента Севиля е на 14-то място с 28 точки, но само на две от зоната на изпадащите. Севилци нямат никакъв шанс да стигнат до седмото място, което дава право на участие в евротурнирите. Така единственият шанс е да спечелят Лига Европа отново и да спечелят директна квота за Шампионската лига. Ако това обаче не се случи Севиля няма да играе в евротурнирите за първи път от сезон 2003-2004. 

Мендилбар е третият треньор на Севиля през сезона след Хулен Лопетег и Хорхе Сампаоли.