Двете най-популярни футболни симулатори FIFA и PES официално излязоха и феновете побързаха да коментира какво предпочитат от двете игри. 

Вечната война обаче този път просто не се състоя, защото фенове остро критикуваха графиката на новия PES. Играта за първи път е безплатна и може да се сваля свободно. Освен това тя вече не носи името Pro evolution soccer, a eFootball 2022. Производителят отново е японската фирма Konami. Играта обаче не е съвсем безплатна, защото това, което може да свалите е само осем отбора и техните стадиони, на които да играете. Зависимост от това дали искате да играете, кариера, онлайн или да изграждате отбор ще може да го направите като закупите допълнения към играта. 

Официално излизане на PES беше на 30 септември, а критиката са насочено най-вече към графиката на играта. Играта до момента се славеше с доста добра графика и много от феновете и изтъкваха именно това като основно предимство пред FIFA. Новата игра обаче се превърна в най-мразената от феновете, защото просто лицата на играчите изглеждат доста зле и неестествено. 

Роналдо, Меси Варан във eFootball 2022

Само за два дни откакто е пусната играта вече има изключително голям отрицателен рейтинг и доста хора въобще и не мислят да купуват допълненията. В интернет пък се пускат постоянно мемета с лицата на звездите Меси и Роналдо. 

В същото време вчера излезе FIFA, която има нещо много ново, което грабва феновете, а именно в кариера да си изградиш сам отбор и да решиш откъде да стартираш. Отборът ще бъде изцяло със собствено лого, екипи и играчи. Играта е вдигнала нивото от миналата година, като и докосванията на играчите са доста по-добри.

Негативното и на двете игри обаче си остават лицензите на отборите. Така например във FIFA се увеличиха отборите, които вече не са с истинските си имена, след като подписаха договор с PES. Същото се отнася и за eFootball 2022, който пък дълги години нямаше лиценз на отборите. 

Друга любопитна подробност е, че през тази година на кориците на игрите са играчи на ПСЖ. Килиан Мбапе за втора поредна година е на корицата на FIFA, а Лионел Меси е на корицата на eFootball 2022.

Въпреки, че се очакваше eFootball 2022 да успее тази година да мине FIFA това явно няма да се случи и се очаква играта на Konami да претърпи сериозна загуба.